• basn3.jpg
  • DSCF0941.jpg
  • DSCF0945.jpg
  • DSCF0961.jpg
  • DSCN1170.jpg
  • IMG_0039.JPG
  • img_0101_3.jpg
  • Obraz 257.jpg
  • P1180164.JPG
  • PB250066.JPG
  • PB250074.JPG
  • PB250080.JPG
  • PB250089.JPG
  • PB250097.JPG
  • PB250099.JPG
  • PB250101.JPG
  • PB250103.JPG
  • PICT0028.jpg
  • pict0075.jpg
  • PICT0091.jpg

Fundusze Europejskie, Unia Europejska, Śląskie

 

W zeszłym tygodniu przedszkolaki poznawały pracę ludzi w różnych zawodach. Jednym z tych zawodów, był zawód kucharza. Zaprosiliśmy więc panią Jankę, naszą przedszkolną kucharkę, aby opowiedziała nam trochę o swojej pracy i pokazała jak „kula się” kluski śląskie, które wspólnie z nią zrobiliśmy. W ramach zajęć, poszliśmy z panią Kasią zwiedzić szkolną stołówkę, żeby zobaczyć na własne oczy, jakich przedmiotów używają panie kucharki, w swojej codziennej pracy. Zobaczyliśmy co gotują dla nas na obiad i sami wrzuciliśmy do garnka zrobione przez nas, kluski śląskie, które później zjedliśmy ze smakiem. Razem z panią Anetą zabawiliśmy się w piekarzy i zrobiliśmy z masy solnej chlebki, które pomalowaliśmy farbą.

Zajęcia z tygodnia „O zawodach”, realizowały założenia innowacji pedagogicznej „Paluszkowe wygibaski”, gdyż dzięki wykonywanym pracom plastycznym, przy użyciu ciekawych materiałów plastycznych, skutecznie usprawnialiśmy swoje paluszki.

                                                                                                                                                                                                                                          Tekst: Wowra Katarzyna