• basn3.jpg
  • DSCF0941.jpg
  • DSCF0945.jpg
  • DSCF0961.jpg
  • DSCN1170.jpg
  • IMG_0039.JPG
  • img_0101_3.jpg
  • Obraz 257.jpg
  • P1180164.JPG
  • PB250066.JPG
  • PB250074.JPG
  • PB250080.JPG
  • PB250089.JPG
  • PB250097.JPG
  • PB250099.JPG
  • PB250101.JPG
  • PB250103.JPG
  • PICT0028.jpg
  • pict0075.jpg
  • PICT0091.jpg

Fundusze Europejskie, Unia Europejska, Śląskie

 

Poniedziałek 21.10.2019

 

Śniadanie : Bułka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewka, herbata

Składniki: pieczywo jasne, masło,twaróg półtłusty, śmietana 18%

Obiad: Zupa grochowa, racuchy z jabłkiem, herbata

Składniki: groch łuszczony, marchew, pietruszka, seler, cebula, mąka pszenna, maślanka, soda oczyszczona

Podwieczorek: Kanapka z szynką i ogórkiem, herbata owocowa

 

Wtorek 22.10.2019

Śniadanie: Chleb z masłem, pasta jajeczna, pomidor, herbata

Składniki: pieczywo ziarniste, jajka, majonez,

Obiad: Bulion z grzankami, pulpety w sosie śmietanowym, ziemniaki, sałatka szwedzka, kompot

Składniki: porcja rosołowa, pietruszka, marchewka, seler, bułka, ziemniaki, mąka pszenna, mięso wieprzowe, jajko, olej,ogórki kiszone, cebula, marchewka, śmietana 18%

Podwieczorek: Mus bananowy, wafle tortowe

 

 

Środa 23.10.2019

Śniadanie: Bułka z masłem, zupa mleczna z makaronem, papryka

Składniki: pieczywo jasne, mleko 2%, makaron,

Obiad: Zupa krupnik, spaghetti z sosem bolognese, jogurt owocowy, herbata

Składniki: śmietana 18%, marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, kasza, makaron, filet z kurczaka, koncentrat pomidorowy, czosnek, papryka słodka

Podwieczorek: wafle ryżowe z dżemem, sok 100%

 

Czwartek 24.10.2019

Śniadanie: Chleb z masłem, serem żółtym, sałata, herbata

Składniki: pieczywo ziarniste, ser gouda

Obiad: Rosół z makaronem, nugetsy z sosem czosnkowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot

Składniki: porcja rosołowa, marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, mięso drobiowe, kapusta biała, papryka, cebula

Podwieczorek: Galaretka malinowa z bitą śmietaną

Składniki: maliny, żelatyna, cukier, śmietana 30%

 

 

Piątek 25.10. 2019

Śniadanie: Bułka z masłem, pasta z tuńczyka, ogórek kiszony, herbata

Składniki: Pieczywo jasne, tuńczyk w puszce, jajko, majonez

Obiad: Zupa jarzynowa, ryż na mleku z sosem truskawkowym, kompot

Składniki: cebula, marchew, pietruszka, ziemniaki, seler, śmietana 18% ,mąka pszenna, mleko 2%, ryż, truskawki, cukier, mąka ziemniaczana

Podwieczorek: Serek homogenizowany